Islam Yang Terbaik, Percayalah

Oleh ZuRin
06-Feb-2003 18:12
2 sahabat bersembang
Kafir : Kenapa kau tak percaya manusia dari monyet? Buktinya ada.....banyak research dah membuktikannya?
Muslim : Muka aku dengan adik aku lain walaupun mak bapak aku sama,inikan muka engkau dengan aku. Muka chimpanzee walau dimana zoo mereka berada dan siapa pun mak bapak mereka .....muka mereka tetap sama dan susah untuk dibezakan melainkan engkau hidup dalam kelompok chimpanxee tu.
Kafir : Aaaah......karut.....Satu lagi engkau selalu doa mintak umur panjang padahal Tuhan engko kasi ko mati jugak....tak ke sia-sia disuruh berdoa tapi engko mati jugak. hehehe.....
Muslim : Mati is a must!........aku doa umur panjang sebab nak buatbanyak ibadat, tapi mati itu juga satu rahmat. Rahmat kepada yang masih hidup....ko bayangkan ko ada datok & wan, mak bapa diorang dan mak bapak diorang yang lain-lain sampai berpuluh-puluh generasi. Kerja tak larat umur dah beratus....tahu nak makan aje tak makan sakit tapi tak mati jugak!...berak bersepah-sepah. Tapi ko tembak ke ko tikam ke hatta kau bom sekalipun diorang tak boleh mati boleh engko support diorang?
Kafir : Yelah tu.........hah satu lagi.....apasal orang Islam dah mati kena tanam dalam tanah...bakar ajelah kan senang. Ni kena tanam dalam sampai 6-7 kaki pulak.
Muslim : Kalau dibakar kan pencemaran jadinya. Islam suruh mayat
ditanam kerana mayat tu boleh menyuburkan tanah tu. Ko tengok kubur islam ko buang
aje kayu ke benih ke...mesti tumbuh punya....cuba ko tengok yang lain lalang aje......cucu cicit pun datang kejap aje...tak tahan panas!
Kafir : eleh belagak tu.....aku yang kafir ni sebenarnya apa status aku dengan orang orang Islam? Banyak benda aku tak boleh ikut korang kan?
Muslim : Orang kafir ada 2 jenis : harbi dan Zimmi. Kedua-dua jenis ini digambarkan dengan the uncles of our Nabi Muhammad. Abu Lahab dan Abu Jahal dan Abu Talib. Ada yang sentiasa nak menghancurkan dan ada yang baik dan melindungi. Abu Talib adalah non-muslim yang diketahui paling sayang kepada Prophet Muhammad dan dia sangat disayangi oleh Prophet Muhammad to the extent pernah dia berdoa untuk ABU TALIB from Allah. Sebenarnya banyak benda yang korang boleh ikut kitorang tapi kitorang tak 100% boleh ikut korang.

Wassalam.

 

Please login or register to leave a comment.
webmaster@mymasjid.net.my