Hadis Abu Said Al-Khudriy r.a katanya:
Aku telah menemani Ibnu Soyyad ke Mekah. Dia telah berkata kepadaku: Adakah engkau tahu, aku telah menjumpai manusia yang menyangka aku adalah Dajal. Tidakkah engkau mendengar Rasulullah s.a.w bersabda: Dajal tidak diperanakkan. Aku menjawab: Memang benar. Ibnu Soyyad berkata lagi: Aku telah diperanakkan. Tidakkah kamu telah mendengar Rasulullah s.a.w telah bersabda: Dajal tidak memasuki Madinah dan juga Mekah. Aku menjawab: Memang benar. Ibnu Soyyad berkata lagi: Aku telah diperanakkan di Madinah sekarang ini aku ingin pergi ke Mekah. Abu Said Al-Khudriy berkata: Kemudian Ibnu Soyyad berkata kepadaku di akhir perbicaraannya: Demi Allah. Sesungguhnya aku merupakan orang yang paling tahu tentang kelahirannya, tempatnya dan di mana dia. Abu Said Al-Khudriy berkata: Dia telah menyebabkan aku kebingungan.

Abu Sa'id Al-Khudri, may Allah be pleased with him, reported:
I accompanied Ibn Saiyad to Makkah and he said to me: What I have gathered from people is that they think that I am Al-Dajjal. Have you not heard Allah's Messenger (may peace be upon him) saying: He will have no children. I said: Yes, of course. Thereupon he said: But I have children. Have you not heard Allah's Messenger (may peace be upon him) saying: He will not enter Makkah or Medina? I said: Yes, of course. Thereupon he said: I have been born in Medina and now I intend to go to Makkah. And he said to me at the end of his talk: By Allah, I know his birth-place, his abode, where he is just now. He (Abu Sa'id) said: This caused confusion in my mind (in regard to his identity). Hadith number in Sahih Muslim [Arabic only]: 5209