Hadis Sulaiman bin Surad r.a katanya:
Dua orang lelaki sedang mencaci-maki di hadapan Rasulullah s.a.w. Salah seorang daripada mereka matanya menjadi merah dan urat darah di lehernya timbul. Rasulullah s.a.w bersabda: Sesungguhnya aku tahu suatu kalimat yang apabila ianya diucapkan maka apa yang beliau derita itu menjadi hilang, iaitu أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ Yang bermaksud: Aku berlindung dengan Allah dari godaan syaitan yang terkutuk. Lelaki itu berkata: Apakah engkau (baginda) melihat aku gila?.

Sulaiman bin Surad, may Allah be pleased with him, reported:
Two persons abused each other in the presence of Allah's Messenger (may peace be upon him) and the eyes of one of them became red as embers and the veins of his neck were swollen. Thereupon Allah's Messenger (may peace be upon him) said: I know of a wording; if he were to utter that, his fit of rage (would vanish and that wording is): I seek refuge with Allah from Satan, the accursed. The man said: Do you find any madness in me? Hadith number in Sahih Muslim [Arabic only]: 4725