Hadis Abdullah bin Abi Aufa r.a:
Diriwayatkan daripada Talhah bin Musrif katanya: Aku bertanya Abdullah bin Abi Aufa r.a. Adakah Rasulullah s.a.w berwasiat? Dia menjawab: Tidak! Aku bertanya lagi: Mengapakah wasiat difardukan ke atas orang-orang Islam atau Mengapa orang-orang Islam diperintahkan supaya berwasiat? Dia menjawab: Baginda mewasiatkan Kitab Allah.

'Abdullah bin Abi Aufa's Hadith, may Allah be pleased with him. Talhah bin Musrif reported:
I asked 'Abdullah bin Abi Aufa whether Allah's Messenger (may peace be upon him) had made any will (in regard to his property). He said: No. I said: Then why have Muslims been enjoined to make a will? or why were they commanded to make a will? Thereupon he said: He made the will according to the Book of Allah, the Exalted and Majestic. Hadith number in Sahih Muslim [Arabic only]: 3086