Hadis Ibnu Abbas r.a:
Diriwayatkan daripada Ata' r.a katanya: Aku pernah menghadiri jenazah Maimunah isteri Nabi s.a.w bersama Ibnu Abbas di daerah Sarif. Ibnu Abbas berkata: Ini adalah jenazah isteri Nabi s.a.w. Apabila kamu mengangkat kerandanya, maka janganlah kamu menggoncang-goncangkannya. Iringilah jenazah itu dengan berhati-hati. Sesungguhnya Rasulullah s.a.w memiliki sembilan orang isteri. Baginda selalu bergilir yang lapan kecuali satu.

Ibn 'Abbas's Hadith, may Allah be pleased with them. 'Ata' related:
We were with Ibn 'Abbas at a funeral in Sarif, Ibn 'Abbas said: This is the wife of Allah's Messenger (may peace be upon him); so when you lift her bier, do not shake her or disturb her, but be gentle, for Allah's Messenger (may peace be upon him) had nine wives, with eight of whom he shared his time, but to one of them, he did not allot a share. Hadith number in Sahih Muslim [Arabic only]: 2660