Hadis Aisyah r.a katanya:
Sebenarnya aku merasa cemburu kepada wanita-wanita yang menyerahkan diri mereka untuk dijadikan isteri oleh Rasulullah s.a.w. Kataku: Wanita datang sendiri menawarkan diri masing-masing? Setelah turunnya ayat Al-Quran: تُرْجِي مَنْ تَشَاءُ مِنْهُنَّ وَتؤُوِي إِلَيْكَ مَنْ تَشَاءُ وَمَنِ ابْتَغَيْتَ مِمَّنْ عَزَلْتَ Yang bermaksud: Terserah kepadamu wahai Muhammad untuk memilih atau menolak wanita-wanita yang telah menyerahkan diri kepadamu. Maka aku berkata kepada Rasulullah s.a.w: Demi Allah! Aku tahu bahawa Allah selalu menyegerakan segala keinginanmu.

'A'ishah, may Allah be pleased with her, reported:
I felt jealous of the women who offered themselves to Allah's Messenger (may peace be upon him) and asked: How can a woman offer herself in marriage? Then when Allah the Exalted and Glorious revealed this: You (O Muhammad SAW) can postpone (the turn of) whom you will of them (your wives), and you may receive whom you will And whomsoever you desire of those whom you have set aside (her turn temporarily) I ('A'ishah) said: it seems to me that your Lord (loves you so much that He) hastens to please you. Hadith number in Sahih Muslim [Arabic only]: 2658